“Het platform met nieuws van en voor
kerkelijke gemeenten in de regio Alphen aan den Rijn.”

Alphense jongeren naar Tanzania

Meer uit deze categorie

Het raadsel “mens”

To access this post, you must purchase Jaarabonnement Kerken rond Rijn en Gouwe digitaal.

Psallite Deo! (1)

To access this post, you must purchase Jaarabonnement Kerken rond Rijn en Gouwe digitaal.

Habari!

Misschien herkent u deze groet wel. ‘Habari’ betekent ‘hallo’ in het Swahili. Nu is Swahili misschien niet de meest voor de hand liggende taal om hier te gebruiken, maar toch zullen de Alphense kerken de komende tijd iets meer te maken krijgen met deze Afrikaanse taal.

Wij, een groep van 17 jongeren en drie begeleiders uit de Lichtkring, de Bron en de Maranathakerk, gaan drie weken naar het prachtige Tanzania in de zomer van 2019. Natuurlijk niet om slechts op het strand te liggen of de natuur te bewonderen. Integendeel! Twee volle weken zullen wij de handen stevig uit de mouwen steken voor het Ilula Orphan Program (IOP). Dit is een stichting met meerdere projecten, waaronder een meisjesweeshuis, waar wij zullen verblijven. Dit weeshuis is gelegen op het platteland van Tanzania, in de regio Iringa. In deze regio heerst grote armoede, waardoor er werk in overvloed is voor ons en het IOP.

Niet alleen gaan wij dit weeshuis, een ziekenhuis en een school ondersteunen met materiaal, we zullen ook personeel lesgeven in bijvoorbeeld omgang met computers en we zullen de gebouwen een broodnodige opknapbeurt geven. Daarnaast ondersteunt het IOP duizenden arme kinderen in de regio. Een aantal kinderen zullen we bezoeken, om te zien waar dringend behoefte aan is en indien mogelijk kunnen we hen hierin proberen te voorzien.

Helaas hangt aan alles in deze wereld een prijskaartje, zo ook hieraan. Om dit fantastische project van materialen te kunnen voorzien, hebben we veel financiële middelen nodig, in totaal ongeveer 15.000 euro. Nu voelt u vast de bui al hangen. De komende tijd zult u ons geregeld zien in en rond de kerk. Door middel van diverse toffe acties zullen wij het benodigde bedrag proberen te verdienen om zo de Tanzaniaanse bevolking optimaal te kunnen helpen. Zo hebben we inmiddels in de Lichtkring en de Bron al taart bij de koffie verkocht na de dienst en met deze acties de eerste bijna 700 euro opgehaald.

Benieuwd geworden naar ons project? Houd dan zeker onze website – www.alphengoestanzania.nl – in de gaten of steun ons project via een donatie op rekeningnummer NL95 TRIO 0197 9824, t.n.v. ZWO PKN Lichtkring Jongerenreis.

Kwaheri! (‘tot ziens’)

Marlinde Kapteyn, namens de Communicatie Commissie

Recent toegevoegd

Oudere berichten