Datum

11 mei 2023
Expired!

Tijd

20:00

Kosten

Gratis

Moderne Profeten’ door Kees van Ekris

Zonder profetische stemmen verdwijnt het visioen. Zonder zieners zien we amper iets, worden we alleen maar harder, gepolariseerder en egoïstischer. Maar in alle tijden en in alle culturen zijn er steeds ook mensen geweest die anders waren, die durf hadden, inzicht en hoop. Ze hebben heel veel gegeven door hun stem, door hun manier van leven. Ze worden dan ook vaak met liefde herinnerd.

Dat zijn voor een deel grote namen. Maar juist als je inzoomt op die levens, krijg je soms ook door waar het profetische vlakbij is, waar het misschien wel iets is waar jij toe geroepen bent.

Dr. Kees van Ekris promoveerde in 2018 op profetische speeches en daarna maakte hij samen met de EO, de IZB en NPO Radio 5 een podcastserie Moderne Profeten: Podcast Moderne Profeten | EO en NPO Radio 5 – EO. Op dit moment werkt hij aan een derde seizoen: Moderne Herders. We hebben mensen nodig die verschillen kunnen overstijgen, die scherp zijn en wijs, hoffelijk en eerlijk.

Tijdens deze avond zal Kees van Ekris vertellen over Moderne Profeten, wat profetisch spreken vandaag kenmerkt. En hij zal verschillende verhalen vertellen van Moderne Profeten. Van Martin Luther King tot Majoor Bosshardt, van Tim Keller tot Angela Merkel. Podcast Moderne Profeten: Ware Woorden | EO en NPO Radio 5 – EO. ‘Moderne Profeten’ is ook in boekvorm verschenen.

Toegang: gratis

Aanmelden wordt op prijs gesteld: Sara v.d. Nagel ([email protected])

Tags