Datum

24 okt 2023
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00

Informatiebijeenkomst: Hoe is het om in therapie te zijn?

Hoe het is om in therapie te zijn?, door Loes Vork

Loes Vork is coauteur van het boek Denk je dat je mij kunt helpen?, dat beschrijft hoe het is om in therapie te zijn. Loes was zelf drie jaar in therapie en is dus de cliënt oftewel held van het verhaal. Samen met psycholoog Adriaan van ’t Spijker geeft zij een openhartig inkijkje in de praktijk van psychotherapie. Hoe is het om iedere week te gaan praten over juist de dingen die je zo moeilijk vindt, met iemand die je bij aanvang helemaal niet kent? Hoe verlopen die gesprekken? En wat heb je daaraan? Hoe kan het dat therapie helpt?
Loes: ‘Ik was in mijn naaste omgeving open over mijn therapie. Voor de generatie boven mij is het echter iets waar je niet over praat. Er leven nog veel misverstanden over wat er nou precies in therapie gebeurt. Ook op je werk wordt er soms vreemd tegenaan gekeken. Als je een dieet gaat volgen of gaat sporten om je gezondheid te verbeteren, juicht iedereen dat toe. Maar als je je mentale gezondheid serieus neemt ligt dat opeens anders. Hoog tijd dat daar verandering in komt!’

Loes vertelt over hoe therapie voor haar heeft gewerkt en leest enkele fragmenten voor uit het boek. Ook vertelt ze hoe het boek tot stand is gekomen. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. Loes woont in Gouda, is getrouwd met Martin en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen. Naast haar werk als marketingtrainer en communicatieadviseur geeft ze workshops in de creatieve techniek boekselen. Daarover schreef zij het boek ‘Uitgelezen’ (2019). ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ verscheen in september 2022 bij Uitgeverij Lucht.

Locatie: Wijkcentrum Swaenswijk; de ingang is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b.

Meer info: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.

Tags