Datum

30 nov 2022
Expired!

Tijd

20:00

God in de supermarkt

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro-toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien, wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? 

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring bij de consument die bewust en groen de dagelijkse boodschappen wil doen.

Serieuze maar niet al te zware dialoog

Om je te helpen met het maken van keuzes tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk enz. organiseren de werkgroep Duurzaamheid en de Commissie Vorming & Toerusting van de Lichtkring op woensdag 30 november de workshop ‘God in de supermarkt’. De workshop wordt gegeven door Alfred Slomp. Hij verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze, maar niet al te zware dialoog aan met de deelnemers.

Alfred Slomp geeft al sinds 2014 workshops over duurzaam eten. Hij gebruikt veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Hij laat zich inspireren door hoe Jezus omging met de arme en de behoeftige. Ook is hij bekend van zijn boeken ‘Superwaar’ en ‘Het groene normaal’.

Je bent van harte welkom!

Tags