Datum

24 mei 2022 - 06 jun 2022
Expired!

Tijd

Hele dag

Feest van de geest Groene Hart 2020-2022 

Feest van de Geest is een landelijk project voor de ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen. Het wordt in verschillende regio’s van Nederland georganiseerd, en dit jaar voor de vierde keer ook in het Groene Hart. 

15 kunstenaars zijn al in 2019 gekoppeld aan een kerk/gebouw in het Groene Hart. Zij zijn aan de slag gegaan om een speciaal kunstwerk te maken voor dat gebouw. Een kunstwerk waarbij zij inspiratie kregen vanuit het Pinksterfeest, in het thema ‘In Vuur en Vlam’. Vanaf Hemelvaart 2020 zouden deze kunstwerken voor het publiek te zien zijn. Echter, toen kwam corona!

Inmiddels twee jaar later hebben de kunstenaars hun werk weer opgepakt en de laatste hand aan hun kunstwerk gelegd. Wij zijn blij te kunnen melden dat de werken vanaf Hemelvaart 2022 eindelijk te zien zijn. De feestelijke opening van het evenement is op dinsdag 24 mei 20.00 uur in de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn. Ieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Daarna gaan in 15 kerken in Alphen, Woerden, Bodegraven, Oudewater, Koudekerk, Haastrecht en Montfoort de deuren open op Hemelvaartsdag (26 mei), zondag 29 mei, en op Eerste en Tweede Pinksterdag (5 en 6 juni). U bent van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.

Kijk voor adressen en meer informatie op www.feestvandegeest-groenehart.nl

Tags

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *