Dorpskerk Woubrugge en Kerkje aan de Does open

Van 13 juli tot 14 september, elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur

In de zomermaanden zijn de Dorpskerk van Woubrugge en het Kerkje aan de Does in Hoogmade op zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur open voor bezoekers. We hopen dat weer veel wandelaars, fietsers, dorpsgenoten, vakantiegangers en bootjesmensen een kijkje komen nemen in onze kerkgebouwen in Woubrugge en Hoogmade. Beide kerken zijn rijksmonumenten. De Dorpskerk werd in 1653 in gebruik genomen en het Kerkje aan de Does in 1729. De laatste heeft echter nog veel oudere gronden. Iedere zaterdag zijn er in beide gebouwen gastheren en -vrouwen aanwezig die er meer over kunnen vertellen en ook zal er af en toe op het orgel gespeeld worden door één van de organisten. In Hoogmade is er daarnaast een boekenmarkt en een exposite van werken van Paul van Waardhuizen en Femke Swagerman. In Woubrugge kan de toren beklommen worden voor een prachtig uitzicht over de regio. De deuren zijn open op de zaterdagen vanaf 13 juli. De laatste keer is op Open Monumentendag, zaterdag 14 september. Welkom!