Datum

15 nov 2023
Expired!

Tijd

20:00

Kosten

€5,00

Democratie: voorwaarden en bedreigingen

Thema-avond van het Dorpsleerhuis Woubrugge.

Door de oorlog die Rusland met Oekraïne is begonnen, worden we eigenlijk gedwongen om na te denken over wat er echt op het spel staat. Wordt alleen onze veiligheid bedreigd of staan ook de waarden van onze democratie op het spel? De veelvuldige wereldkampioen schaken Kasparov heeft de westerse landen al jaren gewaarschuwd voor het bewind van Poetin. Hij heeft persoonlijk gepoogd in Rusland de verdere uitholling van de democratische waarden een halt toe te roepen, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt. Hij moest uiteindelijk naar het westen vluchten.
Maar wat zijn dan de waarden van democratie? Wanneer kan men spreken van democratie, welke voorwaarden of omstandigheden horen daarbij? Hoe functioneert onze democratie en waarin is die democratie kwetsbaar? Daarover geeft Johan de Wit een verhelderende lezing op woensdag 15 november. Johan de Wit is jurist en theoloog. Hij is al meer dan twintig jaar de vaste voorganger van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Zeist. Het stellen van vragen op maatschappelijk gebied ziet hij als logisch voortvloeiend uit zijn levensbeschouwing.

Spreker: Johan de Wit, jurist-theoloog. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 5,00 incl. koffie/thee. Graag vooraf aanmelden via dorpsleerhuiswoubrugge@gmail.

Locatie: Gereformeerde kerk Woubrugge, dr. A. Kuyperweg 1, Woubrugge.

Meer info: dorpsleerhuiswoubrugge@gmail

Tags

Organisator

Dorpsleerhuis Woubrugge
Email
dorpsleerhuiswoubrugge@gmail.com