Datum

06 mei 2023
Expired!

Tijd

00:00

de Adventskerk is open

De Adventskerk opent op zaterdag 6 mei vanaf 12 uur de deuren. U bent van harte welkom! En als u dan over de drempel stapt, kijk dan direct naar links: daar staat het originele, loodzware, mechanische uurwerk van de klok van de Adventskerk uit 1928. In 1990 is het mechanische uurwerk vervangen door een elektrisch uurwerk.

In de Ontmoetingsruimte kunt u een tentoonstelling over het unieke 100-jarige Steinmeyer-orgel bekijken. Prachtige zelfgemaakte kaarten kopen en pennen, linnen tasje of een cd’s met orgelmuziek gespeeld door Simon Stelling, te kopen. Er kan alleen contant betaald worden.

In de kerkzaal is de geschiedenis van de kerk te zien op grote foto’s van het eerste kerkje uit de Middeleeuwen, de brand in 1916, de nieuwe kerk klaar in 1922 tot en met 1990. En het interieur van de kerk, de prachtige gebrandschilderde ramen, de koperen lampen en de achtkantige eikenhouten kansel, die omringd is door 6 symbolische figuren. Nieuwsgierig? Tijdens de kerkopenstelling kunt u rondkijken in de kerk, met of zonder toelichting door een gastvrouw/-heer.

U kunt luisteren naar de fantastische klanken van het Steinmeyer-orgel van 12.30 tot 13.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 16.30 uur, als afsluiting van de kerkopenstelling. Het prachtige orgel wordt bespeeld door Simon Stelling. In het lunchconcert hoort u onder andere muziek van Max Reger. En tijdens het middagconcert speelt Sanne de Jongh, fluit, en Theo-Hans Kuijvenhoven, hobo, samen met het orgel Triosonate D-dur van Johann Joachim Quantz.

Entree is gratis. De kerk is rolstoeltoegankelijk.

De volgende kerkopenstelling is op 3 juni.

Tot ziens in de Adventskerk! Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn, www.adventskerk.info

Tags