adventskerk alphen

Datum

01 jul 2023
Expired!

Tijd

12:00 - 16:00

De Adventskerk is open!

U bent er vast en zeker al vele malen langs gelopen: de 101-jarige Adventskerk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Zaterdag 1 juli kunt u ook naar binnen lopen. Vanaf 12 uur staan de deuren open: van harte welkom!

U kunt gebruik maken van een rondleiding door een gastvrouw/-heer of zelf rond kijken. Er is veel informatie te zien en te lezen over het unieke 101-jarige Steinmeyer-orgel. En uiteraard luisteren naar de schitterende klanken van dit volledig gerestaureerde orgel.
Er zijn twee concerten. Tijdens het lunchconcert van een half uur, aanvang 12.30 uur, speelt Simon Stelling, de stadsorganist, onder andere Claire de Lune uit Pieces de Fantaisie van Louis Vierne en Toccata van Percy Fletcher. Martine Straesser (alt) zingt in het middagconcert, aanvang: 16.00 uur, Wesendonck-lieder van Richard Wagner en Prarludium van Franz Liszt, begeleid door Simon op het orgel. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit unieke orgel te behouden.

Er zijn prachtige zelfgemaakte kaarten te koop en voor een passend cadeautje zijn er diverse kerkartikelen verkrijgbaar. Ook zijn er cd’s te koop met muziek, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling, inclusief de dubbel cd, een met orgelwerken uit de Engelse, Duitse en Franse Romantiek en een cd met orgeltranscripties van beroemde orkestwerken. Kosten: € 18,00. Er kan alleen contant worden betaald.

Geen gelegenheid om 1 juli? Op zaterdag 5 augustus, 2 en 9 september (Open Monumentendag) is de Adventskerk ook geopend. De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Tot ziens in de Adventskerk! Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn, www.adventskerk.info

Graag tot ziens in de kerk!

Tags