adventskerk alphen

Datum

03 jun 2023
Expired!

Tijd

00:00 - 00:00

De Adventskerk is open!

De Adventskerk staat al 101 jaar op dezelfde plek in het centrum van Alphen aan den Rijn. Deze kerk bezit een uniek instrument: het Steinmeyer-orgel, dat al 100 jaren te beluisteren is in deze kerk. U kunt deze klanken ook horen op zaterdag 3 juni. U bent van harte welkom. De deuren staan vanaf 12.00 uur open.

Tijdens het lunchconcert om 12.30 uur bespeelt Alexander Schippers het Steinmeyer-orgel, dat in 2020 een grote restauratie heeft ondergaan. Een van de muziekstukken die gespeeld worden is het Dolce uit Orgelsymphonie no.2 van Charles-Marie Widor.

Tijdens het middagconcert om 16.00 uur bespeelt Simon Stelling, de vaste organist van de Adventskerk, het orgel met dezelfde muziek zoals gespeeld werd door Johan Wagenaar tijdens het orgelconcert in 1923, onder andere van Händel (Hallelujah! uit de Messiah).

De concerten zijn gratis, maar een gift voor de instandhouding van het Steinmeyer-orgel als cultureel erfgoed, wordt zeer gewaardeerd.

In de kerk kunt u de geschiedenis van de kerk in foto’s bekijken, met of zonder rondleiding kunt u het interieur bekijken en er is een tentoonstelling met veel informatie over het 100-jarige Steinmeyer-orgel. Ook voor een zelfgemaakte kaart of een ander cadeautje kunt u terecht in de Adventskerk. Of koop een cd met prachtige muziekstukken van César Franck, gespeeld door Simon Stelling. Het is alleen mogelijk om contant te betalen.

Graag tot ziens in de kerk!

P.M. De volgende kerkopenstelling zal zijn op1 juli. Ook op 5 augustus, 2 september en 9 september (Open Monumentendag) zet de Adventskerk de deuren open.

De entree is gratis en de kerk is rolstoeltoegankelijk. Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn, www.adventskerk.info

Tags